Op ontdekkingstocht door Kasteel Cannenburch!

Uiteraard spreekt een kasteel tot de verbeelding bij kinderen! Een imposant oud gebouw met een slotgracht en een megatuin! Een plek waar misschien wel prinsessen en ridders hebben gewoond. Annet Jongman van Kidsproof.nl ontdekte samen met zoon Lieuwe. Hij superbenieuwd naar het kasteel en ik superbenieuwd naar hoe hij het Kasteel en de tour zou ervaren!

Volgens de medewerkers van het kasteel is de audiotour de leukste manier voor kinderen om Kasteel Cannenburch te ontdekken. Voor kinderen vanaf 4 jaar is er een speciale audiotour. De kinderaudiotour is ingesproken door een jongetje dat in het kasteel woont en alles vertelt over zijn leven daar. Je gaat op pad met een kastje om je nek en op verschillende punten in het kasteel hangen bordjes waar je het kastje op moet richten en vervolgens een verhaal te horen krijgt. Nou is Lieuwe een beetje een nerd, alleen dit vond hij al erg leuk! Steeds speuren naar de audiopunten en dan vakkundig zijn kastje richten en vervolgens oor aan het kastje en luisteren!

Maar ook de verhalen die verteld worden door het jonkertje kunnen zijn goedkeuring wegdragen. Hij zit volledig in het verhaal, die soms grappig zijn en meestal afsluiten met een vraag of opdracht! Zo noemden ze de w.c. vroeger plee en die plee kwam gewoon uit in de slotgracht. Ik zeg niks… Lieuwe wel, die vindt het zielig voor de eendjes 🙂

Helemaal bovenin het kasteel is de kofferzolder. Het is hier een beetje donker en spannend vindt Lieuwe. We worden even in beslag genomen door een schilderij dat zodra wij in de buurt komen, tot leven komt. Echt heel cool. De personages stappen uit de schilderijen en vertellen ons een mooi liefdesverhaal.

Wij sluiten onze tour af met een kop thee en een ijsje in het restaurant. En daar ontdekken we een rek met verkleedkleren. Het volgende moment zit ik niet meer aan de thee met Lieuwe, maar met Ridder Lieuwe. Die heel stoer kan kijken….

Wij vinden een bezoek aan Kasteel Cannenburch een aanrader. Kids maken op een hele laagdrempelige manier kennis met een kasteel. In ons geval was op verkenning buiten geen optie vanwege slecht weer, maar de grote kasteeltuin is ook erg leuk voor kinderen. In de zomervakantie kunnen kids daar ook een speurtocht doen, met een knapzakje op de rug met wat lekkers te eten en te drinken! Ook tof, de verborgen trappentour, een ontdekkingstocht van geheime gangen en trappen onder begeleiding van een gids!

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Boswachter Sabine

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram