Op vakantie met mijn baasje op de Veluwe!

Deze blog is geschreven door Buff, Jack Russel, geboren en getogen Veluwenaar.

Wat is er voor mijn baasje leuker dan met mij gaan wandelen en struinen over de Veluwe? Heerlijk frisse lucht opsnuiven, tegen struikjes aan plassen en op vogels jagen. Nog leuker is het om met mijn speurneus een wildspoor op te pikken, daar achteraan te gaan terwijl mijn baasje in alle staten achter mij aanrent en mijn naam roept.

Je begrijpt natuurlijk wel dat als ik de geur van wild eenmaal in mijn neus heb, ik niet meer luister naar mijn baasje. Jachtinstinct zit gewoon in mijn genen, de natuur roept en ik antwoord! Om die reden mag ik dus niet in elke bos op de Veluwe loslopen, het schijnt ook zo te zijn dat als ik los loop waar het niet mag mijn baasje een fikse bekeuring kan krijgen. Ze zegt dat als ze zo’n bekeuring krijgt ik twee weken op water en brokken moet leven en geen lekkere koekjes krijg, nah!

Ik ben inmiddels al 16 jaar oud en mijn baasje zegt dat ik zo oud ben geworden, omdat ik de hele Veluwe heb besnuffeld. Of dat waar is, dat weet ik niet, maar ik ga graag op avontuur op de Veluwe.

Het bosgebied vlakbij Recreatiepark De Boshoek, waar mijn baasje Claudia bij de front office werkt, is super gaaf! Als je vanaf het park naar de Apeldoornsestraat rijdt, heb je overal plekken waar je je auto kunt parkeren en zo het bos inloopt. Mijn favoriet is toch wel het natuurreservaat Kootwijkerzand, het is het grootste stuifzandgebied van West-Europa. We nemen dan koffie, water en hondenkoekjes mee en kunnen daar uren struinen.

Maar mijn persoonlijke favoriet is Het Nationaal Park de Hoge Veluwe, een te gek natuurpark waar je kunt wandelen, fietsen en zelfs met de auto naar binnen mag. Vanaf De Boshoek ben je met de auto binnen 20 minuten bij de ingang in Otterlo. Wij huren wel eens een bakfiets, ik zit dan heerlijk in de bak en mijn baasje moet dan trappen. Op de fiets kun je het park super goed verkennen en stoppen waar je maar wilt om een wandeling te maken. In dit park moet ik dan wel echt aan de lijn lopen. Hier lopen enorme edelherten en zijn met hun enorme geweien de koningen van het park. Als ik daar achteraan ga heb ik een heel groot probleem… en wordt het waarschijnlijk een heel jaar lang alleen maar water en brokken, dat is mij te lang.

Mijn baasje Claudia zegt dat de bronsttijd de allermooiste tijd is om het park te bezoeken. Tijdens deze periode strijden de edelherten om hun vrouwtjes, hun harem zeg maar. Het park is dan heel druk met bezoekers en sommige gebieden zijn daarom afgesloten, dit noemen ze de rustgebieden volgens mijn baasje. Ik vind het helemaal goed, zolang ik maar mee mag met of zonder lijn.

Alle honden van Nederland, kom naar de Veluwe! O ja en neem je baasje mee!

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg De Boshoek

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram