Opening van de Hanzedagen 2016

Gister moesten we nog erg wennen aan de nieuwe stad, maar vandaag hebben we Bergen al aardig leren kennen. Ondanks dat het Youth Hansa programma nog niet is begonnen hebben we al veel van de jeugd ontmoet. Ook op de kamer slapen wij met twee meisjes uit Boston, UK. Vandaag hebben dus al vaak gebruik moeten maken van onze Engelse taalkunsten.

Een bezoek aan KODE
Vanochtend zijn we al vroeg opgestaan om de stad te gaan verkennen. Met een kaart in de hand vertrokken we van het hostel. Na een uurtje hadden we het grootste deel van de stad gezien en wisten we de weg. Aangezien we graag veel uit onze dag wilde halen besloten we een bezoek te brengen aan het grootste kunst museum van Bergen: KODE. Hier werd ook een groot aantal Noorse kunst tentoongesteld. De geschiedenis van Bergen werd ons een stuk duidelijker.

De openingsparade 
Na een gezamenlijke lunch met alle jongeren, stonden we naast onze stand klaar voor de Openingsparade. Ook de burgemeester van Harderwijk was hierbij aanwezig en had zelfs de vlag van Harderwijk met zich mee genomen. Hierdoor vielen we goed op! Na een warm welkom van de burgemeester van Bergen konden we genieten van een muziekzaal optreden. Al met al een geslaagde eerste dag.

De promotie van ‘onze’ Hanzesteden 
De tweede dag hebben we ‘s middags in de stand van alle Nederlandse Hanzesteden Nederland en Harderwijk gepromoot. Mensen konden door middel van een Greenscreen op de foto in een van de Nederlandse steden. Wij moesten dit natuurlijk ook even testen en zijn op de Harderwijkse Vismarkt op de foto gegaan. Over de Hanzemarkt vertellen we meer in ons volgende blog…

Benieuwd naar onze andere blogs van de Hanzedagen? Klik dan hier! 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Nienke, Suzanne & Kari

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram