Oranjepark – altijd weer anders

He? Al weer een stukje over het Oranjepark? Dat was de vorige keer toch ook al het onderwerp? Sommige plekken in Apeldoorn verdienen gewoon veel aandacht. Zo veelzijdig, zo anders elke keer weer. In het Oranjepark gebeurt zo veel dat ik elke maand wel een nieuw stukje hierover kan schrijven.

De tent heeft een lange geschiedenis: van jaren 30 tot eind jaren 60 stond er een muziektent in het Oranjepark. Maar helaas brandde de tent af en dat maakte een eind aan het vermaak.

Genieten van de muziektent 
Gelukkig waren er mensen die eind vorige eeuw het gebeuren nieuw leven in bliezen. Er kwam een nieuwe tent! Een stichting beheert de tent en zorgt er voor dat er vanaf eind mei tot half september elke zondag twee optredens zijn in de muziektent.

Ieder kan hiervan op zijn eigen wijze genieten: op het gras zittend of je neemt van huis een kleed of deken mee. Wil je extra comfort? Huur dan voor een klein bedrag een stoeltje bij het standje naast de tent. Je kunt je eigen flesje water en een appel meenemen. Niemand kijkt vreemd op als je een picknickmandje bij je hebt met lekker hapjes en een gekoeld flesje wijn. Maar er is ook een snackwagen waar je (weet ik uit eigen ervaring) een lekkere snack en flesje fris kunt scoren.

Het Oranjepark combineren met een fietstochtje 
Voor mij begint een zondags fietstochtje naar het Oranjepark steevast met een blik op de website:
muziektentapeldoorn.nlStaat er muziek op het programma naar mijn smaak (of de smaak van mijn echtgenote) dan wordt de fiets gepakt en zorgen we dat we er op tijd zijn. Het is heel flexibel: soms zijn we om 14.00 uur al present om het eerste deel van het programma te zien en gaan we om 15.00 uur weg voor een fietstochtje door Apeldoorn. Soms doen we het ook andersom: eerst de fietsen bij het Oranjepark stallen, een uurtje wandelen (door mijn favoriete Parkenbuurt). We zorgen dan 15.00 uur terug te zijn voor het tweede deel van het programma.

Resultaten uit het verleden…
Helaas kan ik niet elke zondag naar de muziektent. Er staat soms al iets anders in de agenda, zoals bijvoorbeeld een wandeling van het Apeldoorns Gidsencollectief. Daarbij loop ik dan met gasten wel langs het Oranjepark zodat ik toch even kan genieten van de muziek (of denken: “gelukkig hoef ik hier niet bij te zitten”). Over smaak valt niet te twisten, maar de muziek wordt toch vaak besproken met de gasten. Die soms voor het eerst die muziektent zien en dan besluiten: “daar gaan we volgende week ook naar toe” .Maar ook hier bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst: ik raad dan ook een bezoek aan de website aan. Vooral als er slecht weer voorspeld wordt: dan gelast het bestuur de voorstelling af en wordt dit op de website aangegeven.

Reacties

Goed verhaal?

Volg Jos Jansen of Lorkeers

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram