Een spetterende dag

Een bootje van piepschuim

Het is, wat je noemt, een spetterende voorjaarsvakantie.

Vanaf 10 uur druppelen de eerste mensen binnen. “Of er wat te doen is met dit weer”, wordt bij de kassa gevraagd. Ze hebben duidelijk geen zin in regen. We zeggen dat iedereen zich prima kan vermaken in de Uitvinderij en dat je daar ook met water kunt spelen. Ouders blij, kinderen blij. Nat worden hoeft niet…

Piepschuim piept niet als je er met een gloeidraadje een mooie vorm van maakt.

Je maakt een bootje van piepschuim dat je laat varen in je zelfgemaakte rivier. Je voeten kúnnen droog blijven als je van dam naar dam springt om het te water te laten. Piepschuim piept niet als je er met een gloeidraadje een mooie vorm van maakt.
(Wil je een groot kunstwerk maken van piepschuim dan kan dat ook. Het verpakkingsmateriaal krijgt met jouw fantasie en handigheid een wonderlijk tweede leven.)

Of wil je liever met verf spetteren? Je kunt in een draaiton een schilderij maken waar er echt maar 1 van bestaat. Geloof me: het kan zó naar het museum. Maar je kunt er ook, met een handig apparaatje, een mooie vlinder of een zonneklep van maken. Zet hem op en het wordt vanzelf voorjaar!

Rond 5 uur verlaten ze het park, met een doos vol bootjes, kleurrijke bloemen en fladderende vlinders. De zon breekt door. “Wat jammer, we zijn nog helemaal niet buiten geweest” roepen ze in koor. “Tot de volgende keer”.

Reacties

Goed verhaal?

Volg Marsje Richards

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram