Ploeteren door de modder

Vaak moet ik denken aan het reclamespotje van die man die fietsend in het bos door een plas rijdt en kopje onder gaat. Zo nat is het in de Veluwse bossen, wanneer in de eerste maanden van het jaar de vierdaagseroutes van vorig jaar worden nagefietst.

Kopje onder gaan komt –gelukkig- niet voor, maar met grote regelmaat zijn de waterplassen of modderpoelen toch wel minimaal een decimeter diep. Zwaar fietsen dus, maar al het ploeteren wordt meteen goedgemaakt als – en dat komt diverse malen voor – reeën of een wild zwijn zich enige tijd laten bespieden.

De routes verkennen
Alle ruim tweehonderd kilometer aan routes is inmiddels verkend. Op sommige punten zijn veranderingen aangebracht. Soms omdat het door het afsluiten van paden wel moest. Vaker echter omdat we betere of mooiere oplossingen zagen.

Vooral de (langere) routes van de tweede wandeldag van de Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn waren naar de zin van veel wandelaars en de parkoersbouwer vorig jaar niet optimaal. Nu is, waar dat kon, ‘asfalt’ uitgehaald en vervangen door onverharde wegen en paden. Jammer, denk ik wel eens, dat ik het evenement niet als wandelaar kan meemaken…

Het papierwerk
Nu al dit ‘buitenwerk’ achter de rug is begint de administratie: routebeschrijvingen maken, op kaart intekenen, vergunningen aanvragen etc. En hopen dat we straks over voldoende vrijwilligers beschikken om vier dagen lang de honderden pijlen ’s ochtends vroeg op te hangen en later op de dag weer op te halen.

De inschrijvingen
De inschrijving voor de vierdaagse is geruime tijd aan de gang en al honderden wandelaars hebben zich aangemeld! Ik hoop dat dit mede het gevolg is van alle pr-activiteiten die de afgelopen maanden zijn ontplooid. Via websites, op Facebook en via het zo breed mogelijk verspreiden van flyers proberen we de bekendheid van de Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn zo groot mogelijk te maken. Maar ook door deelname aan beurzen. In hetzelfde weekeinde dat VisitVeluwe op een beurs in Antwerpen stond, was de Apeldoornse vierdaagse present op de Vlaamse wandeldag nabij Mechelen. Op zondag wilde ik een bezoeker een strooifolder van ‘Apeldoorn’ geven. “Hoeft niet”, was de reactie. “Die heb ik gisteren al in Antwerpen bij VisitVeluwe gekregen”.

Nog een leuk feitje: op de Wandel- en fietsbeurs in Utrecht dachten enkele bezoekers dat het ‘Cantharel’ in de naam van de vierdaagse betekende dat de deelnemers gezamenlijk paddenstoelen gaan zoeken…

Reacties

Goed verhaal?

Volg Jan Vukkink

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram