Proosten op lokaal samenwerken!

Aan de bar bedenk je vaak de leukste ideeën, je schrijft ze op een bierviltje en werkt ze later verder uit... zo ook het Valk Versbier!

Het idee
Het begon met een wild idee van Jeroen van der Veen ( General Manager Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel). Hij wilde verse kruiden uit de moestuin van het hotel verwerken in een bier. Zo gezegd zo gedaan!

Maar dan…
De brouwer en Jeroen zijn op een middag de Valk Vers moestuin ingedoken om te zoeken, te ruiken en te proeven met als doel: welke kruiden zijn nou geschikt? Na even zoeken worden de kruiden marjolein en salie geselecteerd.

Het bierbrouwen
De basis van het bier is een roodbruin-kleurige bier met zo’n 6,5 tot 7 procent alcohol. Na het brouwen van het bier worden in het laatste stadium van het bierbrouwen de kruiden toegevoegd. Iedere week wordt het brouwsel geproefd om te kijken hoe de gisting van het bier vordert. Na ruim zes weken gisting is het bier klaar en wordt het afgevuld.

Het resultaat mag er zijn
Een prachtig experiment wat laat zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Het resultaat: een prachtig amber bier met 6,7 procent alcohol, warm van smaak, een mooie schuimkraag en een kruidige afdronk!

Reacties

Goed verhaal?

Volg Dani Levy

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram