Ruiterpaden op de Veluwe

Voor fietsroutes bestaat het al langer. Nu is het er ook voor routes te paard: een  knooppunten-routesysteem waarbij je verschillende paardenroutes  aan elkaar koppelt.

Knooppuntenroute voor paarden
Begin dit jaar plaatste Paardenhotel de Cantharel in samenwerking met Staatsbosbeheer 250 nieuwe routebordjes in het natuurgebied Midden Veluwe. Op de bordjes staan de knooppuntnummers en de richting naar de dichtbij gelegen knooppunten. Aan de hand hiervan kun je vooraf de route bepalen. De nummers schrijf je op een op een polsbandje. Vervolgens rijd je met je paard ontspannen van knooppunt naar knooppunt en kun je onderwijl optimaal genieten van de mooie natuur.

Prachtig mooi gebied Midden Veluwe.
De enorme variatie van de midden Veluwe maakt het gebied tussen Ugchelen, Hoenderloo, Hoog Buurlo, Radio Kootwijk en Kootwijk misschien wel tot het allermooiste gebied van de Veluwe. Je hebt kans dat je de vaste bewoners uit het gebied tegenkomt zoals herten, reeën, wilde zwijnen, vossen en dassen. Vooral tegen de avondschemering of vroeg in de ochtend kun je met deze dieren oog in oog komen te staan. Iedere keer weer een mooi cadeau van moeder natuur!

De mooie vergezichten in dit gebied maken het een geweldige ervaring om hier regelmatig te rijden. Geen dag is hetzelfde, de natuur verandert continue het aangezicht. Maar ook de verre weidse blikken met de variërende luchten met wolkenpartijen blijven adembenemend. Het uitgestrekte gebied maakt het mogelijk dat de verschillende gebruikers zich behoorlijk verspreiden. De kans is dan ook  groot dat je op een doordeweekse dag helemaal niemand tegenkomt.

Paardenhotel de Cantharel
Hotel van der Valk Apeldoorn – de Cantharel, heeft sinds drie  jaar twaalf prachtige stallen met twintig weides aan de rand van de Midden Veluwe. Voor de ruiters luxe hotelkamers met een goed restaurant en voor de paarden ruime stallen met weidemogelijkheid voor een comfortabel, veilig paardenverblijf. Vanaf het paardenhotel kun je via een achterliggende zandweg gelijk de Veluwse bossen bereiken, zonder ook maar één drukke verkeersweg tegen te komen. Bij terugkomst drink je samen met andere gasten en of ruiters een drankje in of voor de gezellige blokhut. Kortom, optimaal buiten rijden met een top accommodatie voor mens en paard.

Bekijk dit filmpje voor een mooie impressie van de Veluwse ruiterpaden.

Reacties

Goed verhaal?

Volg Herm Hullegie

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram