Samen terugkijken tijdens ‘De Terugblik’

En dat was het alweer bijna, het jaar 2017. De laatste herfstbladeren zijn nu wel van de takken gespoeld met die regen eind november.

Ik hou van het bos in alle seizoenen. De belofte van nieuw leven in de lente, het volwassen groene bladerdek in de zomer, en natuurlijk de vurig gekleurde herfst. Maar het is onontkoombaar, de winter komt eraan.

Winterse wonderen
Het donkerste seizoen, waarin ik eeuwige hoop op sneeuw heb, waardoor je je in het bos in een wonderlijke sprookjeswereld kan wanen. Op dagen dat het licht vriest, speur ik sinds een paar jaar actief naar ijshaar. Ken je ijshaar? Als je ‘de baard van Koning Winter’ eenmaal gezien hebt, blijft dat fascineren en krijg je er oog voor.

Al met al is de winter een seizoen vol wonderlijke verschijnsels en, natuurlijk, kou. Echt een tijd om, na je buitenavonturen, lekker warm op de bank te kruipen en wat te mijmeren over het voorbije jaar.

Samen genieten
Ik vind het leuk om door het jaar heen bijzondere momenten te noteren in mijn agenda. Wist je bijvoorbeeld dat ik deze herfst mijn eerste zwarte specht heb gezien? En gehoord… Hij zat vlakbij in een boom en ging zo op in zijn werk dat hij me helemaal niet door had. Wat een groot beest! En dan dat lome, zware geklop. Zó anders dan dat van een bonte specht bijvoorbeeld. Geweldig. Ik geniet echt van dit soort ontmoetingen.

Op de Facebookpagina van Staatsbosbeheer Veluwe probeer ik, samen met mijn teammaatjes, zo veel mogelijk deze verwondering en liefde voor de natuur over te brengen door zowel onze eigen ervaringen, als die van onze collega’s (boswachters en vrijwilligers) te delen. Het is dan ook heel leuk om te merken hoeveel mensen meegenieten en hun eigen ervaringen en foto’s met ons delen.

De Terugblik
We hebben het plan opgevat om de hoogtepunten van het afgelopen jaar op onze Facebookpagina nog eens te delen in de laatste twee weken van december. Op die manier willen we met zijn allen mijmeren over de allermooiste foto’s en filmpjes van de Veluwe in 2017, door alle seizoenen heen. We noemen deze Facebookactie ‘De Terugblik’. En… daarbij nodigen we iedereen uit om mee terug te kijken op het jaar 2017. Herinneringen op te halen aan hun buitenavonturen op de Veluwe!

Wij delen dan niet alleen de hoogtepunten van onze eigen Facebookpagina van het afgelopen jaar, maar ook de mooiste, ontroerendste, grappigste of meest bijzondere foto’s en filmpjes over de Veluwe van onze volgers.
Doe je mee? We kijken uit naar jouw posts.

 

Foto zwarte specht: Marian Le Pair

 

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Kirsten van Gortel

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram