Schoolreizen en dagjesmensen

dat gaat prima samen!

Het is weer schoolreisjes-tijd. Van april tot aan de zomervakantie en in september komen de schoolkinderen uit het hele land naar Dieren.  Maar er is altijd plek in ons park voor particuliere bezoekers.

Voor scholen heeft de Spelerij namelijk een dagprogramma. Dit houdt in dat er twee keer per dag groepen meedoen aan een activiteit. Dan is het in de rest van het park lekker rustig.

Als er plaats is kun je, als extraatje, gratis mee naar de theatervoorstelling.
Het is dus boffen als je met je (klein)kind vanwege een studie-of vakantiedag op het park bent als andere kinderen met hun school een dagje uit zijn!

Hoe ziet zo’n schoolreisdag er uit?
De kinderen worden door onze medewerkers bij de bus opgehaald en naar een eigen garderobe-plek gebracht. Na een korte uitleg rennen ze alle kanten op. Voor veel kinderen is de Spelerij bekend terrein. Veel scholen bezoeken het park namelijk regelmatig.

Twee keer per dag verzamelen de kinderen zich bij de garderobe.
Eén keer om met de hele school stokbrood te bakken en één keer om aan een andere activiteit deel te nemen: De theatervoorstelling of anderhalf uur werken in de Uitvinderij. De ‘losse’ bezoekers kunnen hier de hele dag naar binnen.

Wat is er allemaal te doen?
Het is bijzonder om samen met de kinderen het park te ontdekken. Je hoeft echt niet allemaal van de glijbaan, maar je kunt bijvoorbeeld wel meehelpen om de monorail in beweging te krijgen of op de bouwplaats meewerken aan een enorm kasteel. Je kunt de kinderen een handje helpen in de Uitvinderij of zelf iets moois maken. Er zijn ook plekken waar kinderen in het water kunnen spelen. Zeker op wat koudere dagen is daar een toeziend oog erg zinvol. Mocht er toch onverhoopt iemand in het water vallen dan hebben we droge overalls. We adviseren wel om reservekleding mee te nemen. Tja, en als je zélf kopje onder gaat: ook dan is er droge kleding beschikbaar.
Rustig zitten met een boekje op een picknickplek, iets eten of drinken in ons restaurant kan natuurlijk ook.

Of je nu als leerkracht van een school, opa, oma, oom, tante, vader of moeder een dagje bij de Spelerij bent: er is voor iedereen genoeg te ontdekken en niemand is te oud om te spelen!

 

Tip: bezoek de Spelerij op Moederdag!

 


 

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Marsje Richards

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram