Selfie bij het middelpunt van Nederland!

Veel Veluwenaren weten het zelf vaak niet, maar de Veluwe heeft veel, heel veel verscholen geheimen. Zo ligt rondom Lunteren het zwaartepunt van Nederland. Recht tegenover restaurant de Lunterse Boer aan de Boslaan, loop je aan de overkant het bos in richting de brandtoren.

Deze toren deed in de vorige eeuw nog dienst als uitkijktoren over de bossen, zodat de brandwacht de bossen kon bewaken vanaf grote hoogte. Aan dit pad ligt het zwaartepunt van Nederland. Als je daar Nederland optilt dan zal het in evenwicht zijn, zo luidt het verhaal.

Veel Veluwenaren weten het zelf vaak niet, maar de Veluwe heeft veel, heel veel verscholen geheimen.

Het geografische middelpunt
Geografisch gezien ligt het middelpunt van Nederland tussen Putten en Garderen. Wanneer je vanaf Garderen richting Putten rijdt, kom je door het gehucht Koudhoorn. Als je de bossen weer in gaat staat daar hotel Mooi Veluwe. Sla linksaf en ga direct naar rechts het zandpad op, dan ben je op de originele oude handelsroute van de Veluwe naar het Veluwemeer. Aan dit pad staat een heel klein boerderijtje, ga hier rechtdoor en na enkele honderden meters bevindt zich aan de linkerkant het middelpunt van Nederland. Probeer hem te vinden!

Historisch en natuurlijk dagje Veluwe
Als je hier door rijdt en vervolgens rechts afslaat kom je uit bij de grootste bomentuin van Nederland, met een grote uitkijktoren van maar liefst 35 meter hoogte! Bezoek daarna het oude centrum van Putten en je beleeft een mooi historisch en natuurlijk dagje Veluwe.

Wil jij dwalen rondom het middelpunt van Nederland? Start je tocht dan vanuit Garderen bij de Veluwespecialist. Hier huur je gemakkelijk een fiets of mountainbike om zo de Veluwe te (her)ontdekken en maak vooral even een selfie bij het middelpunt van Nederland!

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Erik Kroon

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram