Theater in de Spelerij

Toen we bij de voorstelling binnenkwamen dacht ik: “nee hè!. Een ziekenhuisbed!”.  Mijn kleindochter, die ik net met veel moeite uit het park had meegekregen wilde meteen rechtsomkeert maken. Opa stond met  onze kleinzoon van 4 buiten. Dikke tranen, omdat hij niet mee naar binnen kon. Echt wat je noemt een leuk dagje uit! De tweeling van 12 stond lekker te puntlassen in de Uitvinderij. Daar hadden we geen omkijken naar.

Een complete verrassing
“Zachtjes, er ligt iemand te slapen”  zei een andere oma. “Het is gewoon een neppop” was de reactie van háár kleindochter. We besloten bij elkaar te gaan zitten. De meisjes  wilden vooraan, op de bankjes. “Haar lievelingsoom ligt in het ziekenhuis. Ik hoop dat het verhaal niet te ernstig is ”.

Vele voorstellingen
“Dat komt vast goed” ratelde ze door, “Ik heb hier al zoveel voorstellingen gezien. Het zal mij benieuwen wat ze nu weer gaat doen. Het is iedere keer een complete verrassing. De vorige voorstelling ging over een iPad. nou, daar heb ik aardig wat van opgestoken. Zó komisch. En er lag ook een keer een hele vracht kistjes op het toneel. Tsjonge, daar kwamen de gekste dingen uit. En ze doet alles in haar eentje. Ook de techniek. Ik kom hier al jaren. En het liefst in de herfstvakantie, want dan pik je ook nog een gratis voorstelling mee. We hebben 8 kleinkinderen en die willen ieder jaar weer hier naar toe. Die ouders zijn zo druk met werk, nou, ik vind het geen straf hoor”.

De leukste voorstelling!
Gelukkig! Het licht ging uit. Mijn kleindochter keek nog even om en zwaaide naar me. Na afloop wilde ze nog op de foto, bij Liesbed in bed. Schattig. Die pop was net zo groot als zij!  “Oma, dit was de leukste voorstelling die ik van mijn leven heb gezien. Die foto kan ome Henk mooi boven zijn bed hangen!”

Die andere oma heb ik vriendelijk gedag gezegd.

 

Alléén in de herfstvakantieweken is het theater open voor dagjesmensen. Klik hier voor meer info.
Benieuwd naar de voorstelling in de Spelerij? Neem hier alvast een kijkje:

Reacties

Goed verhaal?

Volg Marsje Richards

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram