Toerist in eigen provincie

Minstens één keer per jaar wil ik een echte herfstwandeling maken, waarbij ik het blad onder mijn schoenen kan horen knisperen, het is ook zo’n heerlijk gevoel om het blad omhoog te schoppen en voor even dat kind in je boven te laten komen.

Vanuit onze woonkeuken hebben we een prachtig uitzicht. De verschillende soorten bomen zoals de beuk, een Hollandse eik en een Amerikaanse eik, een rij wilgen, wat esdoorns en berkenbomen zorgen in de herfst voor een mooie schakering aan kleuren, de populieren die er boven uitsteken lijken wel van goud in de vroege middagzon. Met pony’s op de voorgrond en vogels in de lucht kan ik mij geen mooier schilderij voorstellen dan ons keukenraam. Dan word ik onrustig en wil wandelen in het bos. Nou valt dat voor een boer niet altijd mee, want eerst moet het werk in de stallen klaar zijn. Gelukkig hebben we zo af en toe iemand die het werk wil overnemen.

Je hoeft niet ver van huis te gaan om er even uit te zijn, onze eigen provincie heeft immers zoveel moois te bieden. We hadden voor 1 nacht een hotel in Arnhem geboekt, zodat we de tijd aan onszelf hadden. Woensdagmiddag hebben we onder leiding van een gids een stadswandeling gemaakt door de eeuwenoude kelders, we waren diep onder de indruk. Het is een echte aanrader! Op dit moment is het omgetoverd tot Sint- en Pietenhuis, heel wat ouders en kinderen brengen daar jaarlijks een bezoek. ’s Avonds hebben we gegeten in een gezellig eetcafé op de Korenmarkt.

De volgende dag was het dan zover, de wandelschoenen aan en op weg naar het Sonsbeekpark. Het schijnt één van de mooiste parken van Nederland te zijn. Het was droog, de zon scheen op de bomen die met al zijn kleurenpracht voor een betoverend beeld zorgen, zeker als ze ook nog eens weerspiegeld worden in het water van de vijver. Door het hoogteverschil binnen het park is er ook een waterval, waar je zelfs achter de stroom kunt komen. De uitkijktoren was op dat moment helaas gesloten. Wel hebben we nog wat kastanjes en beukennootjes geraapt. Moe van de wandeling hebben we tijdens de lunch in de watermolen nog even genoten van het mooie uitzicht.

Wij kunnen er weer even tegen.

Reacties

Goed verhaal?

Volg Marja de Vries

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram