Uilenspeeltuin op Landgoed Schovenhorst Putten

Nieuwe uilenspeeltuin in de ommuurde tuin van Landgoed Schovenhorst. In de oude ommuurde tuin van Landgoed Schovenhorst wordt hard gewerkt om een knus mooi speeltuintje te maken. Hoe fijn is het als je lekker op het terras bij het horecapaviljoen 'De Hop-eest" zit en de kindjes kunnen heerlijk spelen in deze nieuwe Uilenspeeltuin. Je zit lekker en je kunt de kinderen mooi in de gaten houden. Waarom de naam Uilenspeeltuin?

In de oude ommuurde tuin van Landgoed Schovenhorst wordt hard gewerkt om een knus mooi speeltuintje te maken. Het hout dat gebruikt wordt komt allemaal van het Landgoed zelf.

Hoe fijn is het als je straks lekker op het terras bij het horecapaviljoen ‘De Hop-eest” zit en de kinderen kunnen heerlijk spelen in deze nieuwe Uilenspeeltuin?
Je zit lekker en je kunt de kinderen mooi in de gaten houden.

Uilenspeeltuin
De naam Uilenspeeltuin, waar komt deze vandaan? Sinds ongeveer 2 jaar hebben we een mascotte op het Landgoed “De Uil”. Er wonen verschillende soorten uilen op het Landgoed. De uil is een symbool voor wijsheid. Er zijn veel gezegdes en legendes te vinden over uilen.

Ook voelt de uil zich enorm thuis bij ons op het Landgoed: een Landgoed dat in 1848 ontstaan is én waar enorme oude bomen staan. Deze reuzen komen uit (Noord-) Amerika, Japan, Frankrijk, Middellandse zee gebied en de Rocky Mountains. Ook staat er een mooie grote uil uit hout bewerkt in het Arboretum. Hier organiseren we leuke activiteiten waar ook de uil weer bij komt kijken.

Schoolreisjes met een Uilenles met echte uilen. Uiltje knappen, ook met echte uilen. Alles is educatief, er is zoveel te leren over deze bijzondere vogel.. vandaar de uil,  de wijze uil van Landgoed Schovenhorst.

Wil je meer weten over de uil van Schovenhorst? Kom dan 17 juni met Vaderdag en of dinsdagavond 14 augustus naar Landgoed Schovenhorst. Aanmelden kan via: schovenhorst.nl.

 

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Els van Ginkel

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram