Vakantie op de Veluwe: schitterend saai en eindeloos spannend!

Vakantie op de Veluwe: dat is genieten van rust en ruimte. Oneindig lang wandelen en fietsen door de natuur met prachtige bossen, de zandverstuiving, schitterende parken en nog veel meer. Maar de Veluwe biedt meer, zoals musea, pretparken en gezellige dorpen en steden. Voor wie meer wil weten over al het moois dat de Veluwe te bieden heeft en de verhalen die daarover te vinden zijn, die zou eigenlijk eerst ook even bij CODA naar binnen moeten stappen. In CODA Centrale Bibliotheek is een paviljoen ingericht dat gaat over ‘Vakantie op de Veluwe’. Met verhalen en anekdotes over de Echoput, Motel Apeldoorn, de Loenense waterval (de hoogste van Nederland) en de Julianatoren.

De mooiste weg van Nederland
Voor veel kinderen is die Julianatoren een doel op zich, voor ouders is het (ook) de reis ernaartoe –  over de N344, de Amersfoortseweg tussen Nieuw Milligen en Apeldoorn, de mooiste weg van Nederland! Een bijna kaarsrechte weg door glooiend land, bezaaid met historische herinneringen en bijzonderheden. In de negentiende eeuw togen massa’s nieuwsgierigen naar Nieuw Milligen om de militaire manoeuvres te zien. Maar aan de weg liggen ook het Aardhuis van ‘Koning Gorilla’ Willem III, de Echoput en de Julianatoren, het Jugendstilbouwwerk midden in het bos met aan de voet de dwaaltuin en ardmansgrot.

Begin de dag eens in CODA
De Veluwe is aangenaam rustgevend en verrassend spannend tegelijk. Weet je nog niet goed wat je op de Veluwe wilt zien of bekijken, begin de dag dan eens in CODA in Apeldoorn. Niet alleen kun je hier inspiratie opdoen bij het paviljoen over Vakantie op de Veluwe op de eerste verdieping in CODA Centrale Bibliotheek, in CODA Museum zijn het hele jaar door verschillende tentoonstellingen die een bezoek meer dan waard zijn. Wil je graag wandelen, haal dan bij de balie in CODA Museum één van de gratis Bellevue-boekjes op waarin verschillende wandelroutes zijn opgenomen.

Reacties

Goed verhaal?

Volg Eva Schaap

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram