Vakantie op de Veluwe

Vroeger was vakantie alleen voor de welgestelden

Na een spectaculaire verbouwing heeft de eerste verdieping van CODA Centrale Bibliotheek een ware metamorfose ondergaan. In navolging van CODA Junior brengt CODA bibliotheek, museum en archief voor volwassenen op een plek samen. Zes historische paviljoens besteden aandacht aan de geschiedenis van Apeldoorn en omgeving. Een van de paviljoens vertelt over vakantie op de Veluwe.

Het weelderige groen van de natuur, de paarse pracht van de hei, de rust en de ruimte maken Apeldoorn en de Veluwe al decennialang tot een toeristische trekpleister. Naast de mooie omgeving, het Uddelermeer, de waterval van Loenen en Natuurpark Berg en Bos zijn er vele bezienswaardigheden zoals de Julianatoren en de Echoput. Ook Paleis Het Loo draagt van oudsher bij aan de charme van Apeldoorn. De Apenheul was vanaf de opening in 1971 een groot succes.

Op vakantie gaan was tussen 1900 en 1930 een privilege voorbehouden aan welgestelden.

Zij bezochten Apeldoorn voor de frisse lucht, Paleis Het Loo, de Echoput en de uitzichttorens. In de jaren vijftig en zestig wordt op vakantie gaan voor iedereen mogelijk. Sindsdien is Apeldoorn en omgeving populair bij fietsers, wandelaars, kampeerders en vakantiegangers.

CODA besteedt in het paviljoen over vakantie op de Veluwe in woord en beeld aandacht aan dit onderwerp. Het paviljoen is gedurende openingstijden van de centrale bibliotheek gratis te bezoeken.

ONTDEK DE NIEUWE BIEB!
CODA Bibliotheek is vernieuwd en dat vieren wij graag samen met u tijdens een feestelijk Open Huis op zondag 19 april! Natuurlijk bent u na die datum ook zeer van harte welkom in CODA Museum en Bibliotheek.

Beeld: CODA Archief

Reacties

Goed verhaal?

Volg Eva Schaap

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram