Van graanoogst tot een Mini Classic Tour

Het werd een reuze gezellige middag, op twee plaatsen was er een tussenstop waar een opdracht uitgevoerd moest worden en cateringbedrijf de Elstar voor lekkere hapjes zorgde.

Het is stralend weer en de biologische gerst is inmiddels rijp…. het oogsten kan beginnen.

We hebben dit voorjaar een oude combine gekocht, omdat akkers in een natuurgebied moeilijker te bewerken zijn met die grote moderne machines. Nu vind mijn man dat helemaal niet erg, want hij voelt zich de koning te rijk op zo’n machine. Het lijkt net een oogstfeest, familie en buren, allemaal komen ze even kijken en de mannen rijden graag een rondje mee. Het heeft ook wel iets nostalgisch, die graanakkers verscholen in een bosrijke omgeving. Tegen etenstijd rijd ik zachtjes over hobbelige paadjes met aan weerszijde grote braamstruiken en eenmaal bij de mannen aangekomen maak ik nog snel wat foto’s voor ze uitstappen.

Zou er iets mooiers bestaan dan eten op het land tijdens de oogst? Ik denk het niet!

Zou er iets mooiers bestaan dan eten op het land tijdens de oogst? Ik denk het niet!

 

Inmiddels is de graanoogst binnen en kunnen we wel een middag gemist worden op de boerderij. Net als alle andere genomineerden van TOP Barneveld zijn ook wij uitgenodigd voor een zomeruitje met de organisatie. We worden verwacht bij SOS events in Garderen, verder is het nog een verassing wat we gaan doen. En ik kan je wel verzekeren dat het erg spannend is als je niet weet welke van de talloze buitengewone uitjes je te wachten staat!

Het werd de Mini Classic Tour, waarmee je in klassieke oud mini Coopers een unieke tocht over de Veluwe maakt. Het werd een reuze gezellige middag, op twee plaatsen was er een tussenstop waar een opdracht uitgevoerd moest worden en cateringbedrijf de Elstar voor lekkere hapjes zorgde.

De route voerde ons langs vele mooie plekjes op de Veluwe, onder andere Staverden, Garderen, Stroe en Kootwijk. De heide die op dat moment in volle bloei stond maakte de tocht extra bijzonder. Kortom een echte TOP middag!

Foto: Mini Classic Tour door MooiMerk

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Marja de Vries

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram