Veel voldoening, ondanks alle nattigheid

Het weer zat de deelnemers van de 64e Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn, van 11 t/m 14 juli jl., niet bepaald mee. Eén dag regen van de eerste tot de laatste stap, één dag met regelmatig plensbuien. Ook de organisatoren hielden het niet droog…

Twee weken na afloop van de Vierdaagse heeft mijn zolder thuis nog veel weg van een drogerij. Overal liggen de pijlen, die de deelnemers het juiste pad moesten wijzen, te drogen. Een aandenken aan de natte wandeldagen. De pijlen zitten weliswaar in hoesjes en blijven dus in principe droog, maar als bij het afhalen de natte hoesjes in de fietstas gaan, trekt het vocht toch door de open onderzijde het papier in. Volgend jaar toch maar sealen…

Niet alleen de pijlen worden drijfnat, ook degenen die ze in alle vroegte ophangen (en na het passeren van de laatste wandelaar weer ophalen). Zo ben ik op de tweede wandeldag, de dag van Het Loo, als ik met mijn collega’s na het aanbrengen van de pijlen rond 08.00 uur terug ben op de startlocatie, door en door nat. En dom, dom, dom, vandaag natuurlijk geen reservekleding bij me. Als ik na enige tijd steeds harder begin te rillen van de kou, besluit ik m’n auto op te zoeken: motor aan, raampje op een kier, verwarming op standje maximum en opwarmen maar. Na een uurtje word ik opgehaald door een collega: in de kleedruimte van vv Victoria Boys, waar start- en finish van de Vierdaagse zijn, staat een wasdroger. Dankbaar hullen we ons even later in opgedroogde kledij.

Ondanks de twee natte dagen bleef de stemming onder deelnemers en organisatoren goed. De wandelaars uitten ook dit jaar weer veel complimenten aan het adres van de organisatoren. Een pluim kwam er ook van ProRail. Nadat vorig jaar enkele wandelaars gesloten overwegbomen negeerden, had de organisatie dit jaar verkeersregelaars bij de overgangen geposteerd. Een feit dat bij ProRail zoveel waardering oogstte, dat regiodirecteur Jan Mulder naar Apeldoorn kwam om het Vierdaagsebestuur een bloemetje te overhandigen.

Voor mij was het weer een intensieve periode, met vier ´werkdagen´ van een uur of vijftien. Maar alle waardering van de deelnemers geeft voldoening genoeg om vol te houden en ook voor volgend jaar ´bij te tekenen´. Dan viert de Apeldoornse Vierdaagse een jubileum en wordt het voor de 65e maal gehouden.

Voor de 64e editie van de Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn schreven zich 2.493 vierdaagselopers in; 170 van hen kwamen niet opdagen, zodat er op 11 juli 2.323 wandelaars op pad gingen. Van hen liepen er 2.211 de vierdaagse uit. Daarnaast waren er 1.298 wandelaars die één, twee of drie dagen meeliepen.

In 2018 is de Apeldoornse Vierdaagse van 10 tot en met 13 juli.

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Jan Vukkink

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram