Veluws festival Roots in the Woods

Er zijn veel evenementen waar ik geen genoeg van kan krijgen... De afgelopen paar maanden was mijn agenda dan ook weer aardig gevuld! Het Harley and European Bike festival, de Giro d’Italia in Gelderand, het Drakenbootfestival, Jazz comes to Town, Lepeltje Lepeltje, de Parade van de Zomerkoning; ik heb er van genoten! En dan heb ik het nog niet gehad over open dagen bij een kwekerij, een wijngaard en diverse ‘open tuinen’. Eén dezer dagen ga ik ook nog genieten van Lumido en natuurlijk het Openlucht filmfestival in park Berg & Bos!

Veluws herfstfestival Roots in the Woods
Waar ik ook al weer reikhalzend naar uit kijk, is het festival Roots in the Woods, dat half oktober gaat plaatsvinden. Ik kan me de eerste editie in 2010 nog goed herinneren. Heel kleinschalig en met nog een aantal kinderziektes, maar oh wat bijzonder voor Apeldoorn! Ieder jaar werd er wat aangepast, wat verbeterd en inmiddels is het van een klein evenement uitgegroeid tot een soort Oerol van de Veluwe. En niet meer alleen het Beekpark in Apeldoorn wordt omgetoverd tot festivalterrein, ook op diverse andere locatie op de Veluwe kan er genoten worden van een mix van muziek, theater, cultuur en kinderactiviteiten.

Verrassend programma
Ieder jaar weer weet Roots in the Woods mij te verrassen met het programma. Zo denk ik met veel plezier terug aan onder andere de opvallende presentatie van Jules Deelder met zijn vinyl, Leo Blokhuis die even een lesje muziekgeschiedenis gaf, de ‘winkel’ van de afhaalgedichten, de ‘Made Ride’ van Magiër Mirlen, het Theater zonder Blabla, leuke optredens van onbekende bands en de glunderende gezichtjes van kinderen.

Dat is ook wat ik zo mooi en uniek vind: Roots in the Woods is een echt familiefestival!

Kinderen kunnen zich op tal van manier vermaken. Zo kunnen ze o.a. een broodje op een stok bakken, klimmen en klauteren, timmeren en gewoon lekker ravotten, terwijl de volwassenen genieten van een hapje en een drankje, al dan niet rondom een knapperend houtvuur of tijdens een swingend optreden in de Rauw en Ruig area om vervolgens één van de ludieke show te gaan bekijken.  Deze mix van activiteiten, de culinaire specialiteiten, de warme sfeer en de geur van de herfst zorgen voor het totaalplaatje. Dit totaalplaatje maakt dat het evenement steeds meer bezoekers trekt, want de enthousiaste verhalen gaan natuurlijk als een lopend vuurtje rond en ook ik ben graag één van die vlammetjes die dat vuurtje aanwakkert.

Ik heb er zin in!
Ik hou met spanning de Facebookpagina en de website van Roots in the Woods in de gaten, want wat zou er dit jaar op het programma staan? In de wandelgangen heb ik al gehoord dat er een heel bijzondere en spectaculaire show komt, ergens in de bossen van Hoenderloo. Het ziet er dus naar uit dat ik in de periode van 14 t/m 23 oktober a.s. wat slecht te bereiken zal zijn, want reken maar dat ik mijn roots ga verzetten en een ode aan de herfst ga brengen! Hoeveel nachtjes slapen nog?

Reacties

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram