Veluws Museum Hagedoorns Plaatse opent het museumseizoen!

Veluws Museum Hagedoorns Plaatse is een boerderij gebouwd in 1715, een eenvoudig rekensommetje leert u dat Hagedoorns Plaatse in 2015 jaar precies 300 jaar oud was. De boerderij is nog in de staat zoals hij was anno 1940, compleet met de oude bedsteden. In 2004 kwam deze boerderij in het bezit van de stichting 'Veluws Museum' en is sindsdien opengesteld als museum.

Kindermiddagen
Het museum organiseert in het museumseizoen erg leuke kindermiddagen. Zo is er woensdag 4 mei vanaf 13.30 uur weer Kindermuseummiddag met het thema: sieraden maken. Iedereen is welkom! Elke kindermiddag heeft een ander thema. Op de site kun je vinden wanneer de middagen plaatsvinden en welke thema’s er aan bod komen.

Wat ook leuk is om te weten is dat dit museum vlakbij Ezelboerderij De Koperen Ezel ligt en dat je met de huifkar zelf met een ezeltje naar dit museum toe kunt wandelen met de kids. Onderweg loop je lekker door de natuur. Een ideale combinatie voor een dagje uit! Bij de Koperen Ezel kunnen kinderen heerlijk spelen en kijken naar de diverse dieren op de kinderboerderij.

‘VERVLOGEN KINDERJAREN-POPPENHUIZEN EN KIJKKASTEN’
Zaterdag 9 april opent Veluws Museum Hagedoorns Plaatse het museumseizoen 2016. Voor de tentoonstelling is een gedeelte van de speelgoed-collectie uit het depot gehaald: serviesjes, poppenwagentjes, beren, bouwdozen, priktollen, bikkels, meccano en andere zaken waarmee de jeugd zich vroeger vermaakte.

De grote klederdracht-vitrine is nieuw ingericht met nostalgische kinderkleding. Tevens is er een expositie van een groot aantal prachtige poppenhuizen uit binnen- en buitenland. Een primeur hierbij is een mini-Rembrandthuis met compleet ingerichte kamers.
Deze tentoonstelling is voor kinderen en volwassenen een lust voor het oog en zal bij menige bezoekers herinneringen oproepen!

Kijk hier voor een filmpje over de tentoonstelling.

Voor meer informatie over Veluws Museum Hagedoorns Plaatse op www.hagedoornsplaatse.nl en voor meer informatie over de Koperen Ezel op www.dekoperenezel.nl.

Reacties

Goed verhaal?

Volg Renee Kranenberg

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram