Verhalen van oorlog en bevrijding

Onze vrijheid lijkt vanzelfsprekend, maar is dat zeker niet.

Apeldoorn vierde op 17 april 2015 dat het zeventig jaar geleden bevrijd werd. Onze vrijheid lijkt vanzelfsprekend, maar is dat zeker niet. Omdat er steeds minder ooggetuigen zijn die hun persoonlijk verhaal over het leven in de oorlogsjaren kunnen vertellen, worden andere bronnen waardevoller. De expositie Verhalen van oorlog en bevrijding laat bezoekers zien hoe noodzakelijk deze bronnen zijn om het verhaal van en over het leven in de Tweede Wereldoorlog te kunnen blijven vertellen.

De geschiedenis van de oorlog in Apeldoorn kent een aantal opvallende verhalen waarvan de meeste in familiekring mondeling zijn overgeleverd. Verstilde dagboekfragmenten, mooi fotomateriaal, indrukwekkende objecten en uit de eerste hand geschoten filmbeelden in deze tentoonstelling werpen een blik op dat verleden.

In deze expositie worden zeven persoonlijke verhalen getoond en verteld. Elke verhaal stelt een andere historische bron centraal. Verhalen van oorlog en bevrijding is van 14 april tot en met 7 juni tijdens reguliere openingstijden op de Verdieping in CODA te zien. De toegang is gratis.

Meer informatie via Coda.

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Eva Schaap

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram