Verhalen verzamelen

Wat heeft een wandelstok allemaal te vertellen?

1,2,3, Veel... kopt de poster bij de ingang van Veluws museum Nairac in Barneveld. De tentoonstelling gaat dan ook over verzamelen. Of ik een paar wandelstokken in bruikleen wilde geven voor een pop-up tentoonstelling in het museum. Daar hoef je als wandelstokkenmaker niet lang over na te denken. En daar sta ik dan, met een paar van mijn wandelstokken onder mijn arm geklemd, midden in de opbouw van een tentoonstelling.

Al snel verschijnt er tussen alle stellingen en attributen een vrouw die mij enthousiast begroet. Te midden van alle werkzaamheden raken we in gesprek over wandelstokken en de verhalen daarachter. ”Want daar gaat het om” vertelt Margot Welle, directeur van het Nairac museum. “Binnen deze tentoonstelling hebben we een pop-up verzameling wandelstokken opgezet” vervolgt Margot haar verhaal. “Mensen mogen hun wandelstok met verhaal komen brengen voor de duur van de tentoonstelling. Zo hopen we een unieke verzameling verhalen te creëren.”

“Mensen mogen hun wandelstok met verhaal komen brengen voor de duur van de tentoonstelling. Zo hopen we een unieke verzameling verhalen te creëren.”

Verschillende soorten en maten
Dat er genoeg verhalen te vertellen zijn bewijst de opening een paar dagen later. Onder ruime belangstelling wordt de tentoonstelling geopend. Er zijn wandelstokken met degens erin, verborgen flesjes en wandelstokparaplu’s. De oudste wandelstok dateert uit 1942. Wat zou deze stok allemaal te vertellen hebben?

Trotse eigenaar van een wandelstok? 
Heb je zelf een mooie wandelstok met een boeiend verhaal? Er is plek voor negentig wandelstokken, dus wie weet staat jouw wandelstok binnenkort in het museum.

Zelf aan de slag
Heb je geen wandelstok maar lijkt het je leuk om er zelf één te maken? Tijdens de duur van de tentoonstelling zijn er verschillende workshops wandelstok maken van stokken uit de natuur.

De tentoonstelling is er tot 18 juni 2016. Op woensdagmiddag 6 april is de eerste workshop wandelstok maken voor kinderen.

Reacties

Goed verhaal?

Volg Rogier Vogelzang

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram