Vier dagen wandelen? Maanden voorbereiding…

De groenste vierdaagse van Nederland

Verbaasd. Zo reageren bekenden meestal als ze horen dat ik al maanden druk ben met de 63e Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn (12 t/m 15 juli). Zij verbaasd, ik blij. Want ditmaal is er tenminste een vol jaar om aan de voorbereiding van ‘de groenste vierdaagse van Nederland’ te besteden.

Dat was vorig jaar wel anders! Toen konden we pas in januari aan de slag. We waren net als gloednieuwe stichting van start gegaan omdat de vorige organisator, de Nederlandse Wandelsport Bond was opgegaan in de Koninklijke Wandel Bond Nederland.

Enkele maanden eerder was ik bij de organisatie gekomen om de pr te verzorgen. Als snel kreeg ik, nadat het hoofd parkoersen besloot ermee te stoppen, ook deze taak toebedeeld in het zevenkoppige bestuur van de Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn.

Een forse klus! Gelukkig met steun van diverse kanten en ‘oude’ routes op drie van de vier dagen werd het toch tot een goed einde gebracht – althans afgaande op de reacties van de wandelaars. Want zij hadden kunnen genieten van het mooiste wat de Veluwe te bieden heeft: de uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuiving en verder het Paleispark van Kroondomein Het Loo, natuurpark Berg en Bos en dorpjes als Beekbergen, Loenen, Hoog Soeren en Hoenderloo.

Ik zet mij in om de Apeldoornse vierdaagse zo breed mogelijk bekend te maken, in de hoop nog meer deelnemers te trekken dan vorig jaar.

De publiciteitscampagne 
De pr schoot er, door al het werk aan de parkoersen, toen een beetje bij in. Dat is dit jaar allemaal anders. Al direct na de vierdaagse volgde een evaluatie, verbeterpunten werden aangegeven en we gingen aan de slag. Wat mij betreft: ik zet mij in om de Apeldoornse vierdaagse zo breed mogelijk bekend te maken, in de hoop nog meer deelnemers te trekken dan vorig jaar. Adverteren in binnen- en buitenland, deelname aan beurzen, wandelaars aantrekken die overal in het land onze flyers neerleggen, het zijn slechts enkele onderdelen van de publiciteitscampagne.

De routes
En daarnaast de routes. Al sinds november zijn we met enige regelmaat in de Veluwse natuur te vinden, om de routes van 12, 20, 30, 40 en 50 km te controleren. Ze blijven grotendeels hetzelfde als vorig jaar, met toch hier en daar een verandering of verbetering.

Het is weliswaar veel werk, maar zeker de moeite waard als mede hierdoor in juli duizenden wandelaars op een gezonde wijze kunnen genieten van het mooiste van de Veluwe.

Wil je meer informatie over de Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn of foto’s en filmpjes terug kijken van afgelopen jaren? Kijk dan eens op 4daagseapeldoorn.nl.

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Jan Vukkink

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram