Vierdaagse Apeldoorn al bezig met komende zomer

Een heerlijke zonnige herfstzondag. Ik heb zojuist de Snerttocht van de buurtvereniging Klein Amsterdam gelopen. Bij de finish loop ik Siem tegen het lijf, één van de vrijwilligers die bij de 63e Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn meehielp de parkoersen te markeren. Ik vertel hem dat hij de komende dagen een mailtje van me kan verwachten, met de uitnodiging al over de plannen voor 2017 te komen praten. Want het mag volop herfst zijn, het bestuur van de Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn is alweer volop bezig met de komende zomer.

Jaarlijkse evaluatiebijeenkomst 
Dat begon eigenlijk al kort na de vorige editie. De jaarlijkse evaluatiebijeenkomst. Daar werd tevreden teruggekeken. De lijst met punten die volgens het bestuur nog verbeterd zouden moeten worden, is maar betrekkelijk kort. Wel wordt nog eens overduidelijk dat het evenement staat of valt met voldoende vrijwilligers. We kunnen er nog steeds gebruiken, of het nu is voor de parkoersen of als verkeersregelaar, controleur of medewerker op het startbureau.

Plannen en afspraken maken
Naarmate de herfst vordert, neemt ook het aantal uren weer toe die ik inde vierdaagse steek. Plannen en afspraken maken is het voorlopig nog, met af en toe een vergadering en o ja, eenmaal een dagje fietsen, op zoek naar pijlen die in het bos zouden zijn blijven hangen. Er wordt er één gevonden…
Achter de pc probeer ik zo veel mogelijk informatie te vinden over beurzen en grote wandelevenementen in binnen- en buitenland. Er moet een plan komen waar we ons als Apeldoornse vierdaagse willen presenteren, zowel om onze naamsbekendheid te vergroten als om deelnemers te trekken. Het is steeds een afweging: wat kost het (aan inzet van vrijwilligers, tijd en geld) en wat zal het opleveren.

Naamsbekendheid vergroten
Op één evenement zijn we al aanwezig geweest: de slotmanifestatie van de landelijke Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation, op 15 oktober op Het Loo. In mei begonnen op ongeveer 130 plaatsen in Nederland diabetespatiënten aan een programma dat ertoe moest leiden dat ze in de herfst 5, 10, 15 of 20 kilometer zouden kunnen wandelen. Ongeveer 3.000 deelnemers kwamen naar Het Loo. Een, ondanks de regen, feestelijke dag. Dat het wandelen onder deze groep aansloeg blijkt wel uit het feit dat velen van hen bij de Vierdaagsestand langs kwamen om een flyer voor de editie 2017 mee te nemen of van één van de tochten van de onder de vierdaagsestichting vallende wandelcommissie.

Zoveel enthousiasme werkte aanstekelijk en zo stond ik een dag later in Klein Amsterdam. In de hoop dat het ‘werk’ voor de vierdaagse me ook de komende maanden nog genoeg tijd laat om tijdens een aantal wandeltochten te genieten van de (Veluwse) natuur.

 

De 64e Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn is van 11 tot en met 14 juli 2017. De inschrijving wordt in januari geopend.

Reacties

Goed verhaal?

Volg Jan Vukkink

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram