Vijftien biggetjes in hun pyjamaatjes

Met ruim 25 deelnemers op pad naar een wildkansel

Kom naar het Natuurtheater, las ik op internet! Een natuurtheater? Wat moest ik mij daarbij voorstellen? Snel las ik door. Oké, het bleek niet om een theatervoorstelling in de open lucht te gaan maar om een excursie onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer, die eindigde in een wildkansel van waaruit wild te spotten was. Dat klonk interessant genoeg om te boeken!

Met ruim 25 personen gingen we die avond op pad. We hadden geluk, want het had de gehele dag geregend, maar nu zagen we blauwe lucht en scheen zelfs de zon door de bomen, waardoor de wandeling een speciale sfeer kreeg. De Staatsbosbeheergids leidde ons via een mooie route door het bos naar het Natuurtheater. Onderweg gaf hij o.a. uitleg over de kale plekken op de bomen, de manier waarop wilde zwijnen badderen en hoe je de namen van de verschillende soorten naaldbomen kunt onthouden.

Plotseling, zonder dat we er bijna erg in hadden, stak er een hert over. Bingo, dat was er al één!

In het sfeervolle Natuurtheater was het donker. We namen voorzichtig plaats en gespannen wachtten we af…. Zouden we wat te zien krijgen?

Even later kwam er heel voorzichtig een hert uit het bos en er volgden er nog drie. Er werd heel wat gefotografeerd, want zoiets zie je natuurlijk niet iedere dag! Gelukkig merkten de dieren niets van het geklik van de camera’s, want door het speciale glas konden wij hen wel, maar zij ons niet zien. De gids vertelde ondertussen gepassioneerd over het wild wat er op de Veluwe leeft en hoe dat in stand wordt gehouden, we kregen geweien te zien en er werd nog een informatieve video vertoond.

Het werd langzaam duister buiten en de dieren gingen ondertussen weer het bos in. Ook voor ons was het tijd om te gaan….. Wat een fantastische avond!

 

Reacties

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram