Voetbaltoerisme

Rond kwart voor vier in de middag werd ik aangesproken door een Engelsman in ons Klimbos in Garderen. Na zijn vragen beantwoord te hebben over het Klimbos en onze openingstijden, was ik toch wel erg benieuwd wat een Engelsman op de Veluwe doet.

Zijn zoontje begon te glimlachen van oor tot oor toen zijn vader vol trots vertelde dat hun voetbalclub QPR London hun trainingskamp had opgeslagen in Ermelo. En dat er oefenduels met PSV en Groningen op het programma staan deze week. Oftewel, dit gezin reist hun voetbalclub achterna in hun Engelse auto naar de Veluwe. Waar zij vervolgens verblijven op Boks Bungalowpark in Garderen. Voetbaltoerisme.

Voetbal op de Veluwe
Voetbal en de Veluwe is een logische combinatie. Zo is Hoenderloo bekend van de trainingskampen van het Nederlands elftal. En hadden de Portugezen hun trainingskamp opgeslagen op de Veluwe tijdens het EK van 2000. Maar ook vele andere profclubs uit Israël, Duitsland, Turkije, en uit ons eigen kikkerlandje komen graag in de zomer op de Veluwe trainen voor het nieuwe seizoen. Ook in ons Klimbos komen we elk jaar wel een paar teams tegen die in Garderen verblijven en trainen.

‘Heilige’ velden 
Nu is de vraag natuurlijk waarom? Waarom komen die teams toch zo graag naar de Veluwe? Dit heeft te maken met de vele hotels, die vaak midden in de natuur of naast een plaatselijk voetbalveld liggen. Die ‘heilige’ velden bestaan grotendeels nog uit gewoon gras en worden door de plaatselijke vrijwillige veldknecht zeer strak en netjes onderhouden. Maar misschien is het belangrijkste wel dat wij deze profsporters gewoon met rust laten en ze makkelijk over straat kunnen, we zeer gastvrij zijn en het ook gewoon een eer vinden om deze professionals op visite te krijgen.

Meet and Greet…
Ook dit jaar zijn er weer vele voetbalteams op de Veluwe te gast. Dus ben je deze zomer op vakantie op de Veluwe, kijk dan even bij de plaatselijke voetbalclub op het prikbord of er bijvoorbeeld een onderonsje is tussen een Engels club en PSV. Of bezoek ons Klimbos en wie weet krijg je op deze manier nog een ‘Meet and Greet’ met je eigen voetbalheld.

Reacties

Goed verhaal?

Volg Erik Kroon

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram