Wandelen over de hei of in de bossen

Bezoekers kunnen lekker rondkijken of de schapen opzoeken. Ook is de schaapskooi een vertrekpunt voor mooie wandelingen over de hei of door de omringende bossen.

Wie aan een schaapskooi denkt, denkt aan schapen. Maar de schaapskooi Ermelo met het bezoekerscentrum, bieden veel meer dan dat alleen. Schaapskooi Ermelo is een centrum van waaruit tal van evenementen worden ontplooid. Letterlijk bruist het in en om de kooi van de activiteiten. Vorig jaar bezochten zo’n 80.000 bezoekers de schaapskooi op de Ermelosche Heide. Dat zijn lang niet allemaal toeristen, ook de lokale bevolking ziet de schaapskooi als een fantastisch uitje midden in de prachtige natuur van Ermelo.

De bezoekers kunnen gewoon lekker rondkijken of de schapen opzoeken. Ook is de schaapskooi een vertrekpunt voor mooie wandelingen over de hei of door de omringende bossen. Oudere mensen komen er naar toe om een kopje koffie te drinken en voor een praatje. De schaapskooi leent zich dan ook voor sociale contacten. Op de bankjes buiten is het heerlijk toeven in het zonnetje dat zich dit jaar tot ver in oktober nog van haar warme kant liet zien.

Op de bankjes buiten is het heerlijk toeven in het zonnetje dat zich dit jaar tot ver in oktober nog van haar warme kant liet zien.

Excursies
Veel bezoekers komen af op de vele excursies die worden gehouden onder leiding van de natuurgidsen van Stichting Schapedrift. Elke maand van het jaar zijn er wel fantastische wandelingen die variëren al naar gelang het jaargetijde. Nu het weer herfst is zijn dat natuurlijk de leuke paddenstoelenwandelingen voor (groot)ouders en kinderen. Met spiegeltjes en fototoestellen worden de vruchtlichamen bekeken en gedetermineerd. De gids vertelt over elfen en bankjes en padden en stoeltjes, zodat het ook voor kinderen een aansprekende en leerzame middag wordt. Maar ook zijn er lange wandelingen door ‘het bos met de dansende bomen’. Soms voeren die langs het Solsche Gat, dat zich in het bijzonder leent voor spannende sagen en legenden. Natuurlijk staat ook een ‘witte wievenwandeling’ laat in de herfst op het programma en vlak ook de heerlijke whiskeywandeling niet uit, met Ierse muziek en whiskey toe.

Verder kan de bezoeker ook met de gids op zoek gaan naar de ‘reuzeninsecten’ van het bos, of genieten van winterse wandelingen als dan niet met glühwein en oliebollen na afloop. De namen van de wandelingen maken nieuwsgierig en nodigen uit om vooral eens op de site van schapedrift.nl te gaan kijken.

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Jeanne Dijkstra

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram