Wat een zalige zondag in Radio Kootwijk!

De kinderen komen altijd uitgelaten terug en willen liever niet meer naar huis toe.

Zomaar op een zondag. Uit je huis. Uit de auto. Uit het dagelijkse verkeer. De wind waait je hoofd leeg. Het dichtbevolkte Nederland is opeens ver weg. Een uitgestrekte vlakte met een diversiteit van hei, bos en zandverstuiving creëert een haast surrealistische ervaring. En te midden hiervan doemt het imposante en majestueuze Zendgebouw op dat als een sfinx standvastig waakt over misschien wel een van de mooiste natuurgebieden van Europa; Radio Kootwijk.

Met vlak voor het zendgebouw aan de linkerkant van de weg, iets verscholen tussen de bomen een van de grootste verrassingen van Radio Kootwijk; De Theaterloods. Aan de buitenkant een industriële loods, mooi in alle eenvoud en geen plek waar je een theater verwacht. Eenmaal binnen openbaart zich een sfeervol cultuurhuis met theaterzaal, verschillende eet- en loungeruimtes en een bruisende atmosfeer. Oosterse tapijten, ruw houten designmeubelen en herinneringen aan een industrieel verleden. Ook de openhaard ontbreekt niet. Hier is een huis voor cultuurliefhebbers, een plek waar cultuur en natuur als vanzelf samenkomen.

Daarom noemen we De Theaterloods ook wel het inspiratiehuis voor werk, leven en liefde.”

Doordeweeks is De Theaterloods een plek waar teams van organisaties hun ultieme dag de hei op kunnen beleven. Maar vandaag is het zondag, de dag waarop De Theaterloods geopend is voor een ieder met een gevarieerd aanbod. ‘Zalige Zondag’ noemen ze dat. “De Zalige Zondag is een combinatie van lunchen, wandelen, theatervoorstelling beleven en loungen” vertelt gastheer Nico Joosting Bunk; “We brengen een gevarieerd aanbod van professionele theatervoorstellingen, geselecteerd op hun maatschappelijke relevantie en impact. Als je De Theaterloods uitgaat moet je er rijker uitkomen dan je er in ging. Geïnspireerd en levenslustiger. Met een combinatie van cultuur en natuur proberen we dat te geven aan een ieder die hier komt. Daarom noemen we De Theaterloods ook wel het inspiratiehuis voor werk, leven en liefde.”

Parallel aan de theatervoorstelling wordt er ook een programma aangeboden speciaal voor jongeren tot ca. 12 jaar. Samen met een theatermaakster gaan ze op avontuur in en rond De Theaterloods. “Dit maakt de zalige zondag een dag voor het hele gezin waarbij ouders ook ongestoord kunnen genieten van de theatervoorstelling. De kinderen komen altijd uitgelaten terug en willen liever niet meer naar huis toe.” vertelt Nico enthousiast.

 

Reacties

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram