Welke plek mag je absoluut niet missen op de Veluwe?

De Veluwe een adembenemende omgeving er zijn plekken die u absoluut moet hebben gezien.

De allermooiste plek is de belevenis als je van achteren aankomt rijden bij de Willem Wensink Bank. Vanachter de Wensink Bank rij je de heuvel op via een brede beukenlaan. Op dat moment kom je vanuit het bos ineens aan de rand van het heidegebied te staan. Bij de bank sta je aan de rand van het bos met een werkelijk waar prachtig weids overzicht over de Hoog Buurlose Heide.

De Willem Wen­sink

De Willem Wen­sink bank staat op het hoogste punt in de omgeving van de Ugchelse bossen en hier vandaan kan je prachtige panorama foto’s maken over de Hoog Buurlose Heide.

Wim Wensink werd op 28 juni 1922 in Maartensdijk geboren. Al op jonge leeftijd voelde hij zich aangetrokken tot de natuur. Hij volgde een opleiding tot bosbouwkundige en kwam in dienst van het Staatsbosbeheer. Vele jaren heeft hij zich ingezet voor het behoud van en de balans in de natuur o.a. bij Paleis Soestdijk en Paleis Het Loo. Van het vele werk dat hij voor Staatsbosbeheer heeft gedaan getuigt de Willem Wensinkbank op de Kooiberg, een ontmoetings- en uitrustplaats voor fietsers, wandelaars en ruiters.”

Hoog Buurlose Heide

In Hoog Buurloo staan van oorsprong een paar woonhuizen en twee schaapskooien. Het cirkelvormige gebied is omgeven door beukenlanen, eiken- en beukenbossen en wildwallen. Het gebied wordt nu door Staatbosbeheer beheerd om die cultuurhistorische elementen te helpen bewaren. Schapen grazen er ook nog steeds: de schaapskooien dienen als nachtverblijf voor de kuddes. Wees dus niet verrast als je op de Hoog Buurlose Heide op een kudde grazende schapen stuit. Daarnaast kan je, met name vroeg in de ochtend of rond de schemering, ineens oog in oog staan met een edelhert of een wild zwijn. Ook reeën, vossen en andere viervoeters zie je misschien wegschieten tussen de bomen.

Vanuit Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel kan je rechtstreeks achter het hotel met je paard (en wagen) de heide op. ​

Ik wens je veel rij plezier!

Reacties

Goed verhaal?

Volg Herm Hullegie

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram