Werken met metaal in De Uitvinderij

“Yes. Nu mag ik puntlassen in De Uitvinderij!” Dit zei Berend als eerste toen hij op zijn tiende verjaardag wakker werd.

Berends bucket-list
Hij was al een aantal keren in De Uitvinderij geweest. Op schoolreis, met een verjaardagsfeestje en een keer met opa en oma. Van alles had hij al gemaakt. Van hout, plexiglas, aluminium. Maar werken in de metaalafdeling stond bovenaan zijn bucket-list.

De metaalafdeling 
Hij had al vaak staan kijken hoe het er allemaal aan toe ging. Wát een spannende apparaten stonden daar. Hij had al helemaal bedacht wat hij wilde maken.
Zijn vader stelde voor om samen met een paar vriendjes en vriendinnetjes naar de Spelerij te gaan. Berend was door het dolle heen! “Maar ze moeten wel 10 jaar zijn om te lassen” zei Berend tegen zijn vader.

De dag…
Ze gingen de derde zondag in juni en alle vaders gingen ook mee. Weet je waarom? Natuurlijk omdat dat erg gezellig was, maar ze mochten ook nog eens gratis naar binnen.
Dat had de vader van Berend slim bekeken!

Er lag ontzettend veel materiaal. Dat hadden de medewerkers ’s morgens al gemaakt. Ze kregen een uitleg over hoe alle apparaten werkten en iedereen ging aan de slag.
Kijk maar even mee op dit filmpje.

Reacties

Goed verhaal?

Volg Marsje Richards

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram