Wild spotten op de Veluwe met Staatsbosbeheer

Ervaar 'Het beste van de Veluwe' met deze unieke Natuurtheater excursie

Het beste van de Veluwe organiseert in samenwerking met Staatsbosbeheer exclusieve Natuurtheater excursies. De boswachter neemt je mee naar het verborgen natuurtheater waar je wilde zwijnen, herten en reeën kunt spotten. Wees er snel bij want de excursie is erg gewild!

Deze unieke wildspot excursie start vanaf het verzamelpunt – de parkeerplaats Waterberg aan de Otterloseweg met een wandeling door het natuurgebied. Samen met de boswachter ga je op zoek naar dierensporen en interessante natuurverschijnselen. Zo laat hij je zien waarom sommige takken in het bos zijn beschadigd en vertelt hij hoe een wild zwijn zichzelf wast.

Na een wandeling van ongeveer een half uur betreedt je het stiltegebied. Verscholen, diep in het bos ontwaakt daar een houten gebouw. Muisstil loop je het pad af richting het natuurtheater. Eenmaal binnen zal het uitzicht je verwonderen. Misschien sta je zelfs direct oog in oog met een roedel herten…

In het sfeervolle natuurtheater zal de boswachter je ondertussen vertellen over het wild op de Veluwe en kan je genieten van een drankje. Het verloop van iedere wildkijkavond verschilt. Juist dat maakt het kijken naar wild zo spannend en verrassend.

Na een wandeling van ongeveer een half uur betreedt je het stiltegebied. Verscholen, diep in het bos ontwaakt daar een houten gebouw.

Na ongeveer een uur zal je weer in volledige stilte het natuurtheater verlaten. De wandeling gaat terug naar de parkeerplaats door het dan al bijna duistere bos.

Reacties

Goed verhaal?

Volg Marike Vissers

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram