Wild(e) fietstocht

Onze gasten stappen graag op de fiets om onder begeleiding van Gerrit Rekers een Wild(e)fietstocht te maken door het prachtige Kroondomein. Zo komen onze gasten op plekken waar ze anders niet zo gauw komen.

De mooiste plekken van het Kroondomein
De Wild(e) fietstocht is een stevige fietstocht van ongeveer 25 kilometer. Gerrit neemt ook ruim de tijd, deze tocht duurt zo’n 3 tot 3,5 uur. Doordat je fietst door het heuvelachtige landschap van het Kroondomein Het Loo en over de veelal verharde zandpaden, kan het voor sommige een vrij pittige tocht zijn. Maar dan fiets je ook naar de mooiste plekken van het kroondomein! De kans op het zien van wild is zo groot dat Gerrit een unieke garantie geeft: GEEN WILD GELD TERUG! Tijdens de avondtochten is een pauze. Je moet zelf wel voor zorgen dat je iets te eten en te drinken bij je hebt.

O, voor ik het vergeet; de tochten zijn ook geschikt voor elektrische fietsen en tijdens de tochten worden er een aantal steiner verrekijkers uitgedeeld.

De kans op het zien van wild…
Hoeveel wild je ziet verschilt erg per tocht. Soms zijn tochten waar je tien stuks wild ziet. Maar het kan ook voorkomen dat er 80 of meer stuks wild ziet. Gerrit geeft aan dat er gemiddeld tussen de 30 en 40 stuks wild gezien wordt op een tocht.

Op een ochtendtocht is er meer kans om edelherten te zien dan wilde zwijnen. Met de avondtochten is het net andersom; meer zwijnen en minder herten. Reeën en damherten laten zich altijd wel zien. Soms worden er ook vossen gezien en een heel enkele keer zelfs boommarters en dassen.
Op natuurrondleidingen en op Wildhoeve vind je meer informatie over de Wild(e) fietstocht .

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Karin van der Kaaden

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram