Wildexcursie vanuit een luie stoel?

360 graden filmpje wildexcursie Staatsbosbeheer Veluwe

Het is zaterdagochtend en ik krijg een bericht van de boswachter. Er is nog één onverkochte plek bij de wildexcursie Grote Vijf van de Veluwe: Wild Zwijn. Of ik vanavond mee wil? Ja natuurlijk! Constant zie ik aankondigingen van de leukste excursies voorbij komen, en wekelijks hoor ik enthousiaste verhalen van collega’s die groepen mensen een mooie beleving op de Veluwe mee hebben mogen geven. En af en toe ben ik dus de gelukkige en mag ik mee.

Wilde zwijnen, een edelhert en een bonte specht
En wat had ik een geluk! De wilde zwijnen lieten zich bij bósjes zien toen de zon onder ging. De boswachter had ons al uitgebreid verteld over hoe we ze konden herkennen, waar we moesten kijken, en we hadden onderweg al sporen en zoelen ontdekt. Iedereen had de mogelijkheid om vanuit de verschillende terreinwagens per walkietalkie vragen te stellen aan de boswachter. Daar werd grif gebruik van gemaakt en zo leerden we een hoop bij over het gebied, de verschillende bomen en haar bewoners. En als bonus zagen we ook nog een edelhert en een bonte specht die avond.

Wild observeren in de bossen bij Vierhouten
Een aantal maanden geleden kon ik mee op een totaal ander type excursie, samen met een vriend: Wildarena Hemellootjes. Daarbij bezoek je een prachtig gelegen wildobservatiepost in de bossen bij Vierhouten. En het allerleukste is, dat ik jullie hiervan óók kan laten meegenieten!

Kijk mee vanuit je luie stoel…
Er is die avond namelijk een professionele filmploeg mee geweest, die 360 graden filmopnames maakte van ons, en alles wat we die avond zagen. Dat betekent dat jij, de lezer van dit blog, het beeld op elk moment naar boven, beneden en de zijkanten kan draaien. Je kunt dus eigenlijk zelf de camera volledig ronddraaien, vanuit je luie stoel. Je ziet misschien nog wel meer dan ik die avond, want wie weet schoot er naast ons wel een edelhert weg, terwijl ik naar de top van de boom aan het turen was!

Ik ga niet teveel verklappen over wat we die avond beleefd hebben. Dat kan iedereen vanaf nu in dit geweldige 360 graden filmpje zien, van begin tot eind. Wel vind ik het leuk om te vertellen die vriend, die ook veel in het bos te vinden is, en zelf al vaak wild gezien heeft, de excursie naar Wildarena Hemellootjes hélemaal geweldig vond. Hij raakte er maar niet over uitgepraat. Als je ook eens mee wilt op excursie naar Wildarena Hemellootjes, of een Grote Vijf safari, kun je hier een plaats reserveren.

Nou, waar wacht je nog op? Kijken dus!

Reacties

Goed verhaal?

Volg Kirsten van Gortel

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram