Wildontmoetingen in het Kroondomein

Het is heerlijk om regelmatig in het bos te lopen en zoveel sporen van wild te vinden, dat je ze wel een keer tegen moet komen. Vandaag was zo’n dag.

Vanochtend liepen aan de rand van het bos vier jonge zwijntjes. De streepjes waren al aan het vervagen. Moeder zwijn zal ongetwijfeld in de buurt geweest zijn om op haar kroost te letten, maar ik heb haar niet gezien. Ik stel me zo voor dat ze verdekt opgesteld naar me kijkt en klaar staat om in te grijpen… Mocht dat nodig zijn.

De Koning van het bos
Vanmiddag, voor de onweersbui losbarst, nog even snel naar het de overkant van de Hanendorperweg, het Kroondomein in. En op nog geen 200 meter van de camping, kuierde rustig een edelhert het bospad over. Hij had totaal geen haast. Ik heb even gewacht of er nog meer kwamen, maar nee.
Wat een imposant dier blijft het toch. Voor mij ‘de Koning van het bos’.

Wild spotten 
Wil je ook een keer wild zien en ben je niet in de gelegenheid om regelmatig het bos in te gaan, dan is het misschien een idee om naar de Wild Observatie Plaats in Elspeet te gaan. Een unieke gelegenheid om wild te zien. De WOP is onder begeleiding te bezoeken op dinsdag-, donderdag- en zaterdagavond.
Meer informatie vind je op Veluwenatuur.

Foto’s: Gerrit Rekers

Reacties

Goed verhaal?

Volg Karin van der Kaaden

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram