Openingstijden

    Iedere middag van 12.30 -17.00 uur. Jun t/m sept. di t/m za al vanaf 10.30-17.00 uur. Beperkte winteropenstelling. Kijk voor de exacte openingstijden op www.schapedrift.nl

Route & parkeren

Postweg 50* / zijweg van de Drieërweg, tussen Ermelo en Speuld.

* Postweg 50 is per auto met een navigatiesysteem niet te vinden! De Postweg is een zijweg van de Drieërweg, tussen nr 130 en 131. Bij navigatie intoetsen: Drieërweg 131 en verder de bruine borden ‘schaapskooi’ volgen.

Bijzonderheden

Het ontwerp van de kooi is gebaseerd op andere op de Veluwe voorkomende schaapskooien en de kooi heeft een oppervlakte van 400 m². Daarmee is het naar verluidt de grootste schaapskooi van Nederland. Het hout is door de gemeente Ermelo aan de stichting gedoneerd en komt uit de Ermelose gemeentelijke bossen. Het gaat voornamelijk om eiken- en douglashout dat het FSC-keurmerk draagt.

In de kooi kunnen maximaal 400 Veluwse Heideschapen (incl. lammeren) worden ondergebracht. Alle schapen zijn in eigendom van de Stichting Schapedrift Ermelo. Daar is voor gekozen omdat dit de continuïteit van de schaapskooi ten goede komt. Omdat de gemeente de formele eigenaar is van de Ermelosche Heide heeft zij de begrazing overdragen aan de Stichting Schapedrift Ermelo. De stichting is daarmee verantwoordelijk voor de exploitatie van de schaapskudde, de schaapskooi, het bezoekerscentrum en de begrazing van de Ermelosche Heide. De herder en de coördinator van het bezoekerscentrum zijn dan ook in dienst bij de Stichting Schapedrift Ermelo.

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram