Maar…. je moet het wel zélf doen. Niets gaat automatisch! Het is wel extra leuk om te zien hoe jij fietsend, duwend, trekkend of draaiend een enorm apparaat kan laten bewegen.

Hangende karretjes 
Sommige dingen kun je niet alleen. Als je bijvoorbeeld in je hangende karretje over het water wilt moet je iemand zo gek zien te krijgen om je te duwen. Tja, en het is natuurlijk de kunst om niet in het water te vallen! Mocht dat tóch gebeuren en je hebt zelf geen droge kleren bij je, dan krijg je van ons een overall.

De Uitvinderij 
Op het terrein van de Spelerij staat ook de Uitvinderij. Dit is een werkplaats waar je de mooiste en gekste dingen kunt maken. Of je nu met papier, plexiglas, hout, aluminium of ijzer wilt werken: het kan allemaal.

Er staan handige machientjes en apparaten die je kunt gebruiken.  Na een korte uitleg kun je aan de slag en je maakt dingen waar je echt trots op kunt zijn.

Bak je eigen stokbroodjes
De Spelerij bestaat al sinds 1984 en er komen vaak grote mensen die hier als kind al zijn geweest. Er is natuurlijk veel bijgebouwd en veranderd, maar de meeste mensen weten het zich nog goed te herinneren. Wat iedereen ook nog weet is dat je hier zelf stokbroodjes kunt bakken.

Sfeerimpressie

Openingstijden

  De Spelerij
  Winterseizoen (1 oktober tot 31 maart)

  • Weekend:   10:00 - 17:00 uur
  • Woensdag: 12:00 - 17:00 uur
  • Vakanties:  10:00 - 17:00 uur

  Zomerseizoen (1 april tot 30 september)

  • Dagelijks:   10:00 - 18:00 uur

  De Uitvinderij
  Winterseizoen (1 oktober tot 31 maart)

  • Weekend:   10:00 - 17:00 uur
  • woensdag: 12:00 - 16:30 uur

  Zomerseizoen (1 april tot 30 september)

  • Dagelijks: 11:00 - 17:00 uur

Route & parkeren

Eigen vervoer
Vanuit Apeldoorn:
Als je langs het kanaal Dieren binnenkomt volg je de borden Crematorium. Bij het Crematorium rij je rechtdoor, aan het einde links. Dan zie je aan de rechterkant het parkeerterrein van De Spelerij.

Vanuit Arnhem:
Als je in Dieren binnenkomt 1ste stoplicht links. Borden richting Crematorium volgen (het spoor over). Bij het Crematorium rij je rechtdoor, aan het einde links. Dan zie je aan de rechterkant het parkeerterrein van De Spelerij.

Vanuit Zutphen:
Als je in Dieren binnenkomt 1ste stoplicht rechts. Borden richting Crematorium volgen (het spoor over). Bij het Crematorium rij je rechtdoor, aan het einde links. Dan zie je aan de rechterkant het parkeerterrein van De Spelerij.

Openbaar vervoer
Vanuit het treinstation Dieren neem je bus lijn 43, richting Apeldoorn. Bij de halte 'Crematorium' uitstappen. Dan loop je de Imboslaan in richting van het crematorium. Aan het einde van de weg loop je met de weg mee naar links en zie je de Spelerij.

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram