De imposante dieren zijn te bezoeken met begeleide excursies. Maar deze wildernisbeleving start later dit jaar. Eerst moeten de wisenten aan elkaar wennen en aan hun nieuwe leefgebied.

Stichting Wisent op de Veluwe zorgt in samenwerking met Staatsbosbeheer en ARK Natuurontwikkeling voor de komst van deze Europese bison.

Route & parkeren

Leefgebied
In het hart van de Veluwe ligt boswachterij Kootwijk, één van de oudste gebieden van Staatsbosbeheer. Er is bos, heidevelden en een echte zandverstuiving. De grootste van West-Europa. Een deel van deze boswachterij is binnenkort het leefgebied van de wisenten. Samen met de hier al van nature voorkomende edelherten en wilde zwijnen maken zij dit afwisselende landschap nog aantrekkelijker.

Omheining

De wisenten moeten in de eerste fase in een afgeschermd gebied blijven en daarom is een omheining nodig. Het is zo gemaakt dat het alleen voor de wisent een belemmering is. Dat is randvoorwaarde voor de medewerking van Staatsbosbeheer. Andere diersoorten worden niet in hun gedrag gehinderd. De omheining bestaat uit draden met elektrische stroom erop, net zoals in de Kennemerduinen. Andere dieren als herten kunnen er overheen. Dieren als das en zwijn kunnen er onderdoor.

Bijzonderheden

Alleen onder begeleiding mag u het gebied in. De gids weet waar hij de dieren kan vinden en hoe ze benaderd mogen worden.

(bron: Staatsbosbeheer)

 

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram